Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

K Blbákovu, v ktorom žijem, sa opäť upreli oči verejnosti. Chvalabohu.
Po tom, na oko hyperpasívnom, ale inak zjavne aktívnom starostovi Bielikovi, ktorý to dotiahol na päťročný trest za korupciu, si občania začali konečne všímať aj nového račianskeho starostu Zvonára. Áno, toho, čo sa tlačil v gangu tvárí Smeru na predvolebných bilboardoch spolu so súčasným premiérom. Pán Zvonár tiež dlabe na to, čo sa v tejto štvrti deje. Za celú dobu jeho pobývania na tróne som si nevšimol nič, čo by naznačovalo, že naša štvrť konečne zakotvila v blahobyte a že mu to nie je jedno, ako sľuboval ukradnutým heslom na svojich plagátikoch. To, že má na háku a že ho zaujímajú naprosto iné veci ako kvalita života jeho spoluobčanov som už vedel. Z času na čas som zašiel na zasadania račianskeho churalu, prípadne na stretnutia s miestnymi poslancami. 
Tento týždeň sa to mali možnosť dozvedieť všetci, kto si vypočuli záznam, ktorý šťastnou náhodou nahral Karol Sudor. 
Hovorca nášho monarchu si v ňom pri domnelo vypnutom mobile uľavuje na adresu toho chujka, čo ho stále otravuje (však čo má hovorcu Rače oslovovať nejaký úbožiak z novín, odpovedá zásadne iba na otázky CNN) a zároveň vyzradí, že Jeho Veličenstvo Starosta je názoru, nech ide každý do riti aj s nejakým detským centrom. 
Veď pravdu má, čo sa má srať s nejakým detským centrom. Však nie o tom je jeho robota.


Deti sú iba na obtiaž. 
Preto sa na ne v našej štvrti totálne dlabe. Veď len taká údržba pieskovísk stojí 200.000- tisíc ročne! - vypočul som si na zjazde račianskeho všeľudového churalu. 
Preto treba pieskoviská zlikvidovať. Aj tak do nich iba serú psy a mačky a navyše peniaze sú potrebné na dôležitejšie veci.
Dozvedám sa to pri ďalšom bode programu, keď miestny pohlavár Strany Zelených prednesie návrh na schválenie odmien pre Jeho Blahorodie. (Bolo to ešte pred oficiálnym sľubom vernosti, ktorý dala Strana Zelených Smeru. Pravdepodobne ich spája láska k jadrovej energetike.)
Jeho Blahorodie si za posledný kvartál minulého roka strčí do vačku 130.500 dukátov. (Joj, za štyri kvartály sa nazbiera turáčikov za plný mešec!) 
Poslanec sa neunúva jeho zdôvodnením, však všetci vedia a všetci aj zahlasujú za. Nikto nie je proti. Poslanec Jóna môže byť so svojim návrhom spokojný. Za jeho namáhavú prácu pre miestnu ekológiu dostane za minulý rok odmenu 239.915 dukátov. Viac má už iba samotný Rafael Rafaj (ďalej iba Raf - Raf), ktorý si pripočíta k dobru 640.417 dukátov. Ako šéf televíznej rady Račianskej televízie si toto prilepšenie k poslaneckým platom zaslúži.

Poslanci sú nútení zaoberať sa mojím otravovaním a prezentovať návrh rekonštrukcie detských ihrísk. Dozvedám sa, že najlepšou cestou, ako ihriská rekonštruovať, je ich zrušiť a nechať iba pár, kde budú nejaké preliezky, ktorých cenu si môžem naštudovať v prílohe materiálu. Ako sa volá firma, ktorá ich dodá a komu z prítomných patrí, sa v tých papíroch nedozviem. Nedozviem sa ani, či tento obrovský krok pre ľudstvo má byť uskutočnený tento rok, budúci, o tri roky, o päť, či až v budúcom miléniu. Keď sa na časové horizonty odváži spýtať nespratný poslanec (áno ten, čo sa zdržal ako jediný pri hlasovaní o odmenách pre Jeho Blahorodie!!!), táto drzosť je okamžite napravená hlasovaním väčšiny. Väčšina jasne dá najavo, že poslanec má držať klapačku a nezaoberať sa sprostosťami. 
Ihriská budú „centralizované“. Je to pravdepodobne z dôvodu, aby sa rozjarení tínejdžeri ľahšie triafali s natvrdo nafúkanými basketbalkami do mäkkých hlavičiek lezúňov v centralizovanom pieskovisku.

V ušiach mi doteraz znie srdečný smiech Jeho Veličenstvo Starostu na hlúpu otázku kohosi z pléna, či je pravda, že investor si bude môcť vybrať, či chce stavať podľa nového, alebo starého územného plánu. 
Sa-mo-zrej-me, ha-ha-ha.

Bola to veselá schôdza.

Veď deti sa môžu hrať aj tam, kde sa hrali doteraz. Protitetanovku majú všetky pichnutú. Tie staršie nebudú len tak vysedávať po lavičkách, veď už ich všetky dolámali a spálili. Nebudú chodiť na vkus kaziace americké filmy do kina, veď ho prezieraví páni poslanci predali. Nebudú chodiť do centra mládeže hrať na gitare nejaký debilný rokenrol, však to je tam teraz ubytovňa pre robošov, ktorú vlastní pán poslanec. Chodiť do nejakého kulturáku ich ani nenapadne, na ten už nemôžu mať ani spomienku.
Nech sa deti nesťažujú. Pre dospelých tu tiež nič nemáme. A čo sme mali, už sme aj predali. Nebude to tu len tak hala-bala bez akéhokoľvek finančného úžitku postávať.
Veď poddaným je to aj tak fuk. Načo im sú ihriská, kino, kulturák, klub mládeže, detské centrum a nejaká základná škola? Kde sme? Sa tu nebodaj budeme hrať na nejakú kultúru: Pche. Tu?!?
Nie sú peniaze. 
Poslanci sú z nedostatku peňazí takí frustrovaní, že ich zháňajú, ako sa len dá. A že sa dá. Lány nezastavaných plôch na „úpätí malých Karpát“ núkajú „predaj ma, predaj ma“. 
Nadstavby na domoch starých Krasňan poslanci zakázali výškovým regulatívom.
Ale záujem tu je. A zákaz je stanovisko nezáväzné. Povolenie podpisuje pán starosta. Inzertné časopisy sa plnia inzerátmi ponúkajúcimi bývanie v nadstavbách tejto prekrásnej štvrte. 
To sú samozrejme maličkosti. Sláva račianskej zručnosti v narábaní s nehnuteľnosťami a pozemkami sa šíri po celej Bratislave (býv. Pešporku). 
Odborníkov máme a je o nich záujem.

Som naprosto presvedčený (a vyskočím 50 metrov od radosti do výšky, ak ma niekto presvedčí o opaku), že zbor račianskych poslancov je záujmové združenie ľudí, ktorých zaujímajú iba kšefty z realitami. 
Nič iné, čomu by sa venovali, som si v našom špinavom gete nevšimol.
Mamičky protestujúce za existenciu centra Ráčik, zdá sa, zatiaľ nepochopili, že ostentatívny nezáujem papalášov o túto vec je maličkou časťou niečoho, čo je oveľa väčšie.


A chápadiel je viac ako si v tejto chvíli vieme predstaviť.
Desivé na tom je to, že je to takto pravdepodobne všade.

Nakoľko súčasný režim sa chvasce svojou ľudomilnosťou a Jeho Blahorodie Starosta je poslanec Národnej Rady, podobne ako jeho verný Raf - Raf, nemyslím si, že o tom treba písať iba bezzubé noticky v regionálnej prílohe novín.

Je ľahšie ukazovať penzistkám fúzy Roba Kazíka ako sa starať o problémy matiek, ktorým znepríjemňujú život členovia jeho vlastného gangu.
To pán premiér dobre vie.




PS: Týmto ďakujem všetkým ľuďom, ktorí prejavili svoj občiansky postoj tým, že nechali Jeho Veličenstvu u jeho sekretárky telefonický odkaz:
"Pán Zvonár, do riti choďte vy!"



So súhlasom autora prevzaté z www.shooty.sk/.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára