Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky


Konečne došlo na môjho líblinga, pána Bielika.
Špeciálny súd mu naparil 5 rokov, či sa tento človek naozaj dostane do basy, nikto netuší. Môj pocit zadosťučinenia dostal naposledy facku, keď som už vtedy odsúdeného pána B. zazrel v trenkách s nafukovačkou pod pazuchou pred bráničkou chorvátskeho domčeka, v ktorom som pobýval.
Pamätám, ako záhadne zmizli odposluchy, takže už ma nič nedokáže prekvapiť. (Druhá vec je, že vtedy bol ministrom vnútra Bielikov spolustraník, že.)


Nová garnitúra v našej štvrti vedená koaličnými parlamentnými poslancami (kde na to berú čas?) Jánom Zvonárom (Smer) a Rafaelom Rafajom - ďalej už len Raf-Raf - (SNS) na rozdiel od hustých rečí o veľkej zmene stavila na politiku kontinuity. Takáto konštelácia zvíťazila, tuším, iba v tejto štvrti, čo asi nebol problém v atmosfére vyšetrovania pána B. (Zaiste by stálo za nejakú odbornú analýzu, aký vplyv na tunajšie volebné výsledky má vplyv vzorných súdruhov, ktorých sem nasťahovali po vojne z celého Slovenska, aby zaplátali dieru po odsunutom pôvodnom nemeckom obyvateľstve.)

Ako etalón račianskej kontinuity prístupu k občanom pre mňa slúži tradičný vianočný stromček, ktorý ako za Bielika, tak za Zvonára vyzeral úplne rovnako.
Smrečok, rastúci uprostred buriny, za vysokým kovovým plôtikom (zjavne komunálna zákazka pre spriateleného zvárača), po pás v burine (nedá sa kosiť - však je tam mreža). Zdobený v hornej pätine hŕstkou žiarovôčiek, živených tučným káblom, privedeným zo vzdialenej lampy a majstrovsky ukotveným o lešenársku trúbku zapichnutou vedľa stromčeka. Ako darčeky pre obyvateľstvo sa v burine pod stromčekom krčili krabice od čuča, kelímky od tresky a osraté slipy. 
Netreba ľudí vystrašiť nejakými reformami, mohli by sa preľaknúť.


Po viac ako dvoch rokoch sa dá povedať, že voľným okom je príchod novej garnitúry pozorovateľný iba dvoma spôsobmi: novými štvrťami rozrastajúcimi sa po bývalých vinohradoch a nadstavbami na domoch. (Na moju otázku pri stretnutí s poslancami, ako je možné, že sa nadstavuje, keď som na vlastné oči videl, ako poslanci odhlasovali výškový regulatív, som sa dozvedel, že nadstavby podpisuje pán starosta.)
V zlepšovaní kvality života domorodcov došlo prísne selektívne. Budú sa rušiť detské pieskoviská, lebo na ich údržbu nie sú peniaze a pán starosta aj s podstarostom majú za štvrť roka na odmenách približne rovnakú spotrebu ako stojí údržba pieskovísk v celej štvrti celý rok. A nikto od nich predsa nemôže chcieť, aby za svoju obetavú prácu žili iba z dvoch čistých poslaneckých platov. 
Stále sa potkýname o tie isté diery v chodníkoch, brodíme sa v odpadkoch, stále si nemáme kde sadnúť na lavičku, lebo na tých pár použiteľných kempujú bezdomovci a impregnujú ich svojimi výtokmi a čučom. 
Už nás aspoň netrápi informačná tabuľa s mapou Rače, na ktorej za Bielika bolo napísané FUCK OFF. Za Zvonára bola tabuľa príčinlivými tínejdžermi rozožratá. Takto je to lepšie, lebo každý vidí, kde je. A čo keby na ňu zas niekto niečo škaredé napísal.

Pán Zvonár s verným Raf-Rafom po boku samozrejme na nejaké prkotiny nemá čas, lebo nás musí zastupovať v Národnej Rade. (A idú sa pretrhnúť: Zvonár 3 (!!!) návrhy zákonov od roku 2006 a Raf-Raf 9 (!!!!!) )
Vie, že je dôležitý pre národ a nerobí mu problém poslať nespokojných občanov do riti.


Však oni zabudnú.
Hádam by nechceli, aby pre nich niekto niečo robil. Jemu ide o výstavbu, ktorú musí podpisovať.

Návštevník zasadania račianskeho všeľudového churalu si nevyhnutne musí pripadať ako čitateľ Krstného otca. Rodiny si rozdeľujú sféry vplyvu a my akurát tak môžeme naivne čakať, že nabudúce dostanú od súdu viac ako päť rokov. 
Harabin sa zaiste postará. 
Kto by mu neveril.





So súhlasom autora prevzaté z www.shooty.sk/.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára